PRE-SEASON SALE

KLIK HER

60 dages returret

Fri fragt over 1000,-

Bestillinger lagt inden kl 12.00 sendes samme dag

Købsguide el løbehjul

1. Overvej hvad du vil ha

Dit behov styres selvfølgelig efter hvilken type af el løbehjul som du bør anskaffe. Start med at funderer på hvad du skal bruge den til?. Skal du kører længere strækninger, hvilket underlag og hvem skal anvende den, behøver den er være enkel at kunne bære?

2. Hvor skal den anvendes

Angående hvem og hvor du skal anvende el løbehjulet passer visse modeller bedre end andre. Om du skal køre på almindelig vej, så anbefaler vi at du vælger en model som er godkendt for dette, hvilket indebærer at den max. må have en topfart på 20km/h. El løbehjul med mindre hjul er normalt lettere og passer bedre på hårdt underlag som asfalt - Perfekt til bymiljøet. Luftfylde, større hjul fungerer også på asfalt men komemr virkelig til sin ret når underlaget er ujævnt såsom grus, græs eller skovstiger.

3. Et kraftig el løbehjul eller et let og kompakt el løbehjul?

De størrere modeller er ofte udstyret med et sæde og store luftfyldte dæk. Dette gør at den får mere fremdrift men gør det også mere besværligt når du vil lufte den i bagagerummet eller op af trapperne. De større el løbehjul har også en topfart som højere end den godkendte hastighed for el køretøjer, hvilket er 20 km/h. Dette indebærer at disse modeller ikke må benyttes på almindelig vej men bare på privat område eller indhegnet område. De størrere el løbehjul er måske heller ikke de mest optimale for mindre børn eftersom de er så store, kan være tunge og har ofte kraftigere motor. Så passer et mindre el løbehjul med mindre motorkraft bedre.

4. Motortype

Når man snakker om elmotorer finden der hovedsageligt to forskellige typer af teknologier: Børstemotor og børste løs motor. Børstemotor er den motortype som har eksisteret længst og denne type findes oftest på de billigere produkter. Børsteløs motor har en nyere og mere forbedret teknologi, hvilket har flere fordele f.eks. højere effektivitet, højere omdrejningere, mindre vedligeholdelse, samt at den larmer mindre. Konstruktionen på en børsteløs motor gør dog at den oftere er dyre i forhold til en børstemotor. En del eldrevne køretøjer har den såkaldt navmotor. Dette indebær at elmotoren er integreret i hjulet. Fordelen ved dette er at man slipper for at have en kæde eller drivrem mellem motor og drivhjul, hvilket indebærer at man slipper for at smøre, efterspænne og andet vedligeholdelse som ofte medfører. Alle navmotorer hos Rull.dk har en børsteløs model, hvilket gør at produkterne med navmotor kræver minimalt vedligeholdelse og er driftsikrer.

5. Batterier

I eldrevne køretøjer findes to forskellige typer af batterier, nemlig blyackumulator eller litium. Blyackumulator har normalt en spænning på 12 volt og produkter med højere driftspænning har derfor seriekopplet blyackumulatorer. Blyackumulator er billige og fungere godt når man passer på dem. Et produkt med blyackumulator skal helst oplades efter hver gang man har anvendt produktet også selvom at batteriet ikke er udladet, da batterierne kan tage skade af at være udladet. Litiumbatterierne har flere fordele hvis man sammenligner dem med blyackumulator. De har 2-3 gange længere livstid, er lettere og tåler mere i forhold til et blyackumulator batteri. Til forskel fra blyackumulator har litiumbatterien et indbygget beskyttelse (BMS) som beskytter cellerne mod at blive overladet eller udladet.

Om Rull.dk

Vi hos Rull.dk har været med siden elløbehjulenes fødsel! I 2005 solgte vi vores første elløbehjul, som var enkle modeller beregnet til børn i tiårsalderen. I dag leverer vi Nordens bredeste udvalg af elløbehjul, elscootere, superseje elbiler til børn, hoverboards og andre lette elektriske køretøjer.

Læs mere her

Vores andre butikker

Køb og betal sikkert hos os

KlarnaDHL