Leveringsproblemer hos DHL

Læs mere her

Fri fragt over 1000,-

60 dages returret

Bestillinger lagt inden kl 12.00 sendes samme dag

Købsguide: elbil til børn

Funderer du på at købe en elbil? Altså en elbil for børn. Spændende, vi på Rull er experter på elbiler til børn og ved at det kan være svært at vælge rigtigt. Hvorfor koster eksempelvis en elbil som næsten ser identisk ud, en smule mere. 

På Rull.dk har vi et bredt sortiment af elbiler til børn og vi ved hvad du skal tænke på når du skal vælge bil. Det handler om alt fra at vælge bil ud af ens behov til at få en forklaring på den mystiske prisforskel som vi prævis nævnte.

 

1. Kortlæg dit behov

 

Start med at funderer på jeres behov. Hvordan / hvor kommer elbilen at blive brugt?. Skal bilen ha god fremdrift på ujævnt terræn eller mest bruges på asfalt?. Behøves der plads til 2 børn? Skal bilen være så stor som muligt eller så kompakt som muligt så den er lettere at opbevare. Kan det være smart at begynde at stille sig selv nogle lignende spørgsmål omkring hvordan i planlægger at anvende jeres elbil. Når man har gjort sig disse overvejelser, så kan vi begynde at svare på nogle af de overvejelser som mange af vores kunder har.

 

2. Bilens størrelse

 

Jo størrere bil desto flere børn får plads - De lidt størrere elbiler kan have plads til 2 biler uden problem. Størrere biler har også bedre fremdrift på ujævnt terræn men er på den anden side ikke lige så smidige at opbevare. Tænk også på at en elbil ken se ud til at have plads til 2 børn fordi der findes 2 sæder i bilen men dette kan også betyde at den er anpasset til et enkelt barn eller 2 små børn. 

På de fleste af vores biler har vi taget frem små ikoner som skal vise hvor mange børn som får plads i bilen. Desuden har vi en størrelseskatagoriseringen på elbilerne fra small til x-large som gør det lettere for dig at sammenligne størrelsen mellem forskellige modeller.

 

3. Forskellige motorer

En forklaring på, hvorfor to tilsyneladende identiske elbiler stadig har en vis prisforskel, kunne være, at bilerne har forskellige motorer. Normalt har elbiler til børn en, to eller fire elmotorer. En motor er mest almindelig på elbiler, der er drevet af et batteri med 6 Volt batterispænding og på disse er kun et af baghjulene drevet. Med dobbeltmotorer, som er de mest almindelige på elbiler med 12 Volt batterispænding, drives begge baghjul i stedet. Men hvis elbilen har fire motorer, betyder det, at bilen har firehjulstræk! Jo flere motorer, jo kraftigere elbil med bedre tilgængelighed. Ud over antallet af motorer påvirker motorens watt også ydeevnen.

 

4. Batteristørrelse

 

Med højere spænding på batteriet i børnenes elbil er det muligt at køre flere hjul end et. De mindre og lidt simplere elbiler har ofte et batteri med 6 Volt spænding, mens de lidt større og ofte dyrere biler har 12 Volt batterispænding. Højere spænding giver derfor mere strøm til bilen. En anden vigtig detalje når det kommer til batteriet i en elbil er de forskellige tilgængelige kapaciteter, disse er forkortet Ah (Ampere-timer). Det er kapaciteten, der afgør, hvor lang driftstid du får per opladning. Selvom det måske ikke lyder som om, der ville være den store forskel på 7 Ah og 10 Ah, så giver 10 Ah faktisk hele 43 % mere batterikapacitet til elbilen i forhold til 7 Ah.

 

5. Dækkvalitet

 

Elbiler til børn har som regel to forskellige typer dækkvalitet. Det ene materiale er hult hård plast med en gummiliste i midten og det andet er massive dæk i såkaldt EVA-gummi. Sidstnævnte giver mere støjsvag drift og væsentlig længere levetid.

 

6. Fjernbetjening

 

Hvad er fjernbetjening? Ja, mange elbiler leveres med en tilhørende fjernbetjening, så du som voksen kan styre evt. Der er dog to forskellige varianter af fjernbetjening baseret på forskellige teknologier. Disse teknikker adskiller sig en del. Den mere simple variant af fjernbetjening er analog og 27 MHz (eller 40 MHz). Måske har du oplevet, at en fjernbetjening til et legetøj også kan styre andet legetøj? Så er det analoge fjernbetjeninger. Den nyere teknologi hedder 2.4G og er digital, med denne teknologi er risikoen for at fjernbetjeningen bliver forstyrret af andet radioudstyr minimal.

 

7. Blød start

 

Vælger du at købe en bil med 2.4G-teknologi, følger dette med i aftalen. Blød start betyder, at motorerne i bilen gradvist accelererer, når du eller barnet accelererer. Det giver en behagelig og jævn start og drift. Uden denne funktion fungerer gassen på elbilen som en kontakt; enten er det fuld gas eller ingen gas. Dette kan opleves som rykkende for børnene, især for de lidt yngre.

 

8. Det lille ekstra

 

Når de mere tekniske detaljer er udarbejdet, kommer vi til det lille ekstra. Og det er selvfølgelig rigtigt, at nogle gange er det detaljerne, der gør det! Elbiler til børn har normalt plastikkarosserier, men nogle modeller har rigtig lak på plastikken. Det giver en høj finish og frem for alt – et udseende, der minder mere om en rigtig bil. Andre biler har kunstlæder på sæderne, hvilket gør bilen både mere luksuriøs og mere behagelig for børnene. Ønsker du at dit barn skal kunne spille musik, er et bilstereo i bilen god at have. Mange af vores biler har endda mulighed for at tilslutte en MP3-afspiller, USB-enhed, SD-kort eller endda Bluetooth til at afspille din egen yndlingsmusik. Lad dit barn cruise til Babblerna eller BabyShark, og vi lover garanteret succes!

Om Rull.dk

Vi hos Rull.dk har været med siden elløbehjulenes fødsel! I 2005 solgte vi vores første elløbehjul, som var enkle modeller beregnet til børn i tiårsalderen. I dag leverer vi Nordens bredeste udvalg af elløbehjul, elscootere, superseje elbiler til børn, hoverboards og andre lette elektriske køretøjer.

Læs mere her

Vores andre butikker

Køb og betal sikkert hos os

KlarnaDHL